Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ευχές

miami-beach-orange-chairs_gray_malin

Το People & Ideas αποτέλεσε τα τελευταία τρία χρόνια μια υποκειμενική προσπάθεια αναζήτησης, επιλογής, ανάδειξης, διαχείρισης και συνδυασμού υλικού που αντλείται από αστείρευτες πηγές πληροφοριών, ιδεών, γνώσεων, έμπνευσης γύρω μας ή στο διαδίκτυο.

Μαζί με τακτικούς εκλεκτούς συνεργάτες καθώς και συγγραφείς, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής σε όποιον το επιθυμεί, αναζητήσαμε ό,τι είναι ενδιαφέρον, ό,τι έχει διαχρονική αξία, δυναμισμό, καινοτομία, σε τομείς που σχετίζονται με την τέχνη, τη λογοτεχνία, τις επιστήμες, την τεχνολογία και άλλα πολλά. Μια προσπάθεια παρουσίασης της γνώσης και δημιουργίας περιεχομένου που απαιτεί ενέργεια, πόρους και ανθρώπους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναδείξαμε άτομα που εξερευνούν και προβληματίζονται πάνω στις αλλαγές του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πρωτοβουλίες που εκκολάπτονται, προβληματισμούς και ερωτήματα που επικρατούν. Στόχος μας είναι πάντα να δώσουμε ένα έναυσμα σε όσους πιστεύουν ότι ένας διαφορετικός κόσμος, πιο δημοκρατικός και ποιοτικός, μπορεί να υπάρξει με τη συμμετοχή όλων. Προς αυτήν τη κατεύθυνση αναλάβαμε μοναδικές στην Ελλάδα πρωτοβουλίες σε σχέση με την ελεύθερη μάθηση και τη διάχυση των βιοεπιστημών στο ευρύτερο κοινό.

Από τον Σεπτέμβρη και μετά, εστιάζουμε ακόμα περισσότερο στο ρόλο του εξερευνητή των αλλαγών της εποχής μας γιατί πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια επιτακτική ανάγκη του διαλυμένου κόσμου στον οποίο ζούμε. Στόχοι μας είναι η παρουσίαση των πρωταγωνιστών, η εξερεύνηση των καινοτόμων μεθόδων τους, η οργάνωση και παρουσίαση σχετικού υλικού που θα συμβάλει στη δημιουργία δικτύων, στη διεύρυνσή τους, σε καινούργιες πρωτοβουλίες και σε μια δημιουργική και δυναμική προσέγγιση του κόσμου.

Σας ευχόμαστε ένα καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Σχολιάστε το άρθρο

 • Katerina Nastouli

  Καλό καλοκαίρι σε όλη την ομάδα του People&ideas! Ευχαριστούμε για τη ζεστή συντροφιά, τα ωραία, ενημέρωτικά αλλά και καινοτόμα άρθρα & videos που μας χαρίσατε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη χρονιά. Καλή ξεκούραση σε όλους! Γεμίστε μπαταρίες για να συνεχίσετε να μας δείχνετε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Εις το επανιδείν…

  • Ευχαριστούμε πολύ για τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας λόγια. Καλό καλοκαίρι και σ’εσάς!

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Σας ευχαριστώ με τη σειρά μου για τα θερμά σας λόγια και αντεύχομαι καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι!
   Η χρονιά ήταν δύσκολη και για ‘μας. Ό,,τι προσφέρουμε εδώ είναι πραγματικά από αγάπη προς τη γνώση και πίστη στην αισιόδοξη και απρόβλεπτη πλευρά της ζωής.
   Εις το επανιδείν…

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.