Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Διεθνές Συνέδριο «Creativity: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής

screen

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου, της Δημιουργικότητας και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής υποστηρίζει και συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο Creativity: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ιδρυτικό μέλος της ΕΕΕΛ/ΛΑΚ, με έντονη παρουσία στην ανάπτυξη Τεχνολογιών Ανοικτής Αρχιτεκτονικής και προώθηση της εκ νέου χρήσης του Ανοικτού Περιεχομένου, στις 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2013 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Creativity: Innovative Models of Production and Access» (CIMPA).

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη νέων μοντέλων καινοτόμου δημιουργικής παραγωγής, δηλαδή παραγωγής αγαθών γνώσης, όπως είναι τα έργα λόγου, οπτικοακουστικά, οι καλές και εφηρμοσμένες τέχνες, που προκύπτουν από την επιτυχημένη συνεργασία φορέων από τον επιστημονικό, τεχνολογικό και πολιτιστικό τομέα.

Οι ομιλητές του συνεδρίου, με τις τοποθετήσεις και παρουσιάσεις τους, θα εξετάσουν και θα προσδιορίσουν τη λεγόμενη «ανοικτή παραγωγή», με όρους οικονομικούς, νομικούς, τεχνολογικούς, αλλά και καλλιτεχνικούς.

Οικονομικά μοντέλα ανοικτού σχεδιασμού, χώροι συνεργατικής καλλιτεχνικής παραγωγής, πολιτική για την ενίσχυση νέων δομών δημιουργικής παραγωγής, οπτικοακουστικά έργα γύρω από το τι σημαίνει «ανοικτό», προσωπικές εμπειρίες νέων επιχειρηματιών για τη βιωσιμότητα καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, θα αποτελέσουν τον καμβά αυτού του συνεδρίου, που καλείται να επισημάνει, ιδίως κατά την παρούσα οικονομική συγκυρία, τη σημασία της διασύνδεσης της πολιτιστικής παραγωγής και των χώρων παραγωγής γνώσης με τη δημιουργική βιομηχανία.

«Creativity: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής»
30.09 – 01.10.2013
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

To αναλυτικό πρόγραμμα

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.