Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

To παγκόσμιο ευρετήριο του FabHub

3D_printer_shoes

Το προηγούμενο άρθρο για το συνέδριο που αρχίζει σήμερα με θέμα τις νέες μορφές παραγωγής δίνει την αφορμή γι’αυτή την ανάρτηση. Παράλληλα εμπνέομαι και από την ομιλία της αξιόλογης Ping Fu, επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού στην “3D-systems”, που είχα την ευκαιρία να ακούσω στην πρόσφατη εκδήλωση του TEDx 2013 κατά την οποία έμαθα ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση δεν αρκείται πλέον στην εκτύπωση πρωτοτύπων αλλά έχει μπει για τα καλά στην παραγωγή άρα και στην οικονομία. Θα ήθελα λοιπόν να σας προτείνω σήμερα να κρατήσετε στην ψηφιακή ατζέντα σας τη διεύθυνση του ιστότοπου FabHub.

3D_Printer_Parts

Είναι ένα παγκόσμιο ευρετήριο για όλους τους makers, τα εργαστήρια, τις βιομηχανίες και τους κατασκευαστές που προσφέρουν μια ή πολλές υπηρεσίες, οι οποίες χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες ψηφιακής παραγωγής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σελίδα για να βρείτε ένα εργαστήριο, ένα δίκτυο από makers ή οποιονδήποτε μπορεί να φτιάξει ένα προϊόν ή ένα πρωτότυπο με κόψιμο CNC (Computer Numeric Control), 3D εκτύπωση, 3D ψηφιοποίηση, κόψιμο με λέιζερ κι άλλα . Δεν είδαμε ακόμα τίποτα από Ελλάδα αλλά σύντομα θα υπάρξει, είναι σίγουρο.

Με όχημα τις εκτυπώσεις 3D θα έρθουν εξελίξεις που θα μεταμορφώσουν την ψυχαγωγία, τον σχεδιασμό, τη ζωή, τις επιχειρήσεις και την παγκόσμια οικονομία. Ping Fu.

prosthetic

3D

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.