Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η Ιθάκη του Καβάφη σε κόμικς

2013_09_25_ithaka1_title

Έτος Καβάφη φέτος, 150 χρόνια από τη γέννησή του και πολλές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα προς τιμήν του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, πολλοί λογοτεχνικοί διαγωνισμοί διοργανώνονται με θέματα γύρω από το έργο και την προσωπικότητά του, πολλά γράφονται και λέγονται, άλλα ενδιαφέροντα κι άλλα ανούσια.

Mε αφορμή αυτό το γεγονός αναδημοσιεύουμε από το σάϊτ με τα επιτυχημένα σκίτσα zen pencils την μεταγραφή της «Ιθάκης» σε κόμικ. Αν και ο Οδυσσέας τύφλωσε τον Πολύφημο, όπως ξέρουμε από την Οδύσσεια, ο καλλιτέχνης επιλέγει εδώ να παρουσιάσει τα πράγματα διαφορετικά, και έτσι ο ομηρικός ήρωας μας παρουσιάζεται μονόφθαλμος. Κατά τ’άλλα κάνει τ’ωραίο ταξίδι σε μετάφραση Edmund Keeley και Philip Sherrard.

2013_09_25_ithaka01

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.