Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Marcus Bleasdale: ο φωτογράφος της Αφρικής

Marcus_Bleasdale_inline_photo__miners

O σαρανταπεντάχρονος πολυβραβευμένος Ιρλανδο-Βρετανός φωτογράφος Marcus Bleasdale είναι ένας από τους κορυφαίους επαγγελματίες στο είδος του και η δουλειά του (ντοκυμανταίρ, βιβλία) επηρεάζει την πολιτική σ’όλο τον κόσμο. Ασχολήθηκε κυρίως με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με διάφορες συρράξεις. Συγκεκριμένα, παρακολούθησε  για πάνω από δώδεκα χρόνια τα γεγονότα στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό και κάλυψε την ασύλληπτη βία που τη συνόδευσε, καθώς είναι η πιο αιματηρή σύρραξη που συνέβη στον κόσμο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν θεωρεί τον εαυτό του καλλιτέχνη αλλά έναν άνθρωπο που αντιδρά στην αδικία γύρω του χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την φωτογραφική μηχανή του.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του για να δείτε την αξιόλογη και ενδιαφέρουσα δουλειά του. Επιλέξαμε από αυτήν τα ακόλουθα βίντεο με θέματα

το τίμημα της ψηφιακής μας βιομηχανίας στην Αφρική,

τα παιδιά του LRA (Lord’s Resistance Army)

και μια συνέντευξη του ιδίου όπου εξηγεί πώς αποφεύγει τους κινδύνους κατά τη διάρκεια της δουλειάς του και τί τον κινεί στο επάγγελμά του.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.