Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οι πίνακες του Βαν Γκογκ ζωντανεύουν

van_gogh_flower_beds_holland

Σιγά σιγά στην αρχή, διακριτικά, και στη συνέχεια πιο έντονα, οι πίνακες του Βαν Γκογκ παίρνουν ζωή σ’αυτό το βίντεο του Luca Agnani με τίτλο «Η σκιά του Βαν Γκογκ» που βρήκαμε στο ίντερνετ. Τα γνωστά τοπία του ζωγράφου,  η γέφυρα Λαγκλουά, το δωμάτιό του στην Αρλ, ακόμα και η αυτοπροσωπογραφία του, δεν αρνούνται την κίνηση, αντίθετα είναι σαν να την επιθυμούν. Η μουσική είναι του Λουντοβίκο Εϊνάουντι.

Αυτές τις  μέρες  το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ άνοιξε ξανά για το κοινό, μετά από αρκετούς μήνες που έμεινε κλειστό για ανακαίνιση. Μαζί με την είδηση αυτή, η γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό αναφέρεται και στο ερώτημα αν ο θάνατος του μεγάλου ζωγράφου υπήρξε αυτοκτονία ή φόνος εξ αμελείας, με την πρώτη εκδοχή να υπερισχύει. Πριν δυο χρόνια κυκλοφόρησε μια νέα βιογραφία του Βαν Γκογκ γραμμένη από τους Steven Naifeh και Gregory White Smith, οι οποίοι θίγουν την περίπτωση να συνδέεται το τέλος του ζωγράφου με φωτιά που έβαλαν κατά λάθος δυο γείτονές του. Όπως και να έχει το πράγμα, συνεχίζει το άρθρο της εφημερίδας, «πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα».

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.