Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ουρμπίνο και Σύρος

urbino

Το Ουρμπίνο είναι μια πανέμορφη ιταλική πόλη στο νομό Μάρκε, ο οποίος είναι γνωστός κυρίως για το λιμάνι της Ανκόνα. Έδρα ρωμαιοκαθολικής αρχιεπισκοπής, το Ουρμπίνο με πληθυσμό 15 χιλιάδων κατοίκων βρίσκεται στη λίστα της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Η αρχιτεκτονική του, η άνθιση που γνώρισε στην Αναγέννηση, το παλιό πανεπιστήμιό του που ιδρύθηκε το 1506 αλλά και ο περίφημος δούκας του, ο Φεντερίκο ντα Μοντεφέλτρο, γνωστός από τον πίνακα του Πιέρο ντέλλα Φραντσέσκα αλλά και από την Κόλαση του Δάντη κάνουν το μικρό Ουρμπίνο έναν πολύ σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό.

Από τις 13 ώς τις 15 Νοεμβρίου 4 γνωστοί μπλόγκερ θα δίνουν διαδικτυακές ανταποκρίσεις προκειμένου να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Ουρμπίνο που φιλοδοξεί να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019.

Στα ιταλικά, στα αγγλικά, στα ισπανικά και στα γερμανικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε κι εσείς τι έχουν να πούνε για το Ουρμπίνο οι Ευρωπαίοι μπλόγκερ που ασχολούνται με τα ταξίδια, την τέχνη και φυσικά τις νέες τεχνολογίες [#Urbino2019tour].

Aς σημειωθεί, πάντως, ότι και η δική μας πανέμορφη Σύρος με τα υπέροχα αξιοθέατά της είναι υποψήφια για την ίδια ιδιότητα αλλά για το 2021. Όσοι θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Σύρου ας ψηφίσουν στη σχετική σελίδα του facebook.
ermoupolis_syros
Ο τίτλος αυτός φέρνει πάντα τουρισμό στις αντίστοιχες πόλεις, όπως έγινε φέτος με τη Μασσαλία, οπότε ας ελπίσουμε ότι το νησί των Κυκλάδων θα κερδίσει.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.