Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το αόρατο ποδηλατικό κράνος

bike movement

Είπαν ότι είναι αδύνατον να τα καταφέρουμε. Έπρεπε να τους αποδείξουμε ότι έκαναν λάθος.

Με αφορμή τη μεταπτυχιακή τους εργασία, δυο φοιτήτριες στο βιομηχανικό design από την Σουηδία, η Anna Haupt και η Terese Astin ανέλαβαν μια τεράστια πρόκληση: να υλοποιήσουν μια πρωτότυπη και επαναστατική ιδέα τους ενός αόρατου ποδηλατικού κράνους που θα ήταν όχι μόνο ασφαλές αλλά θα ήταν για οποιονδήποτε ευχαρίστηση να το φορέσει. Τα κατάφεραν και μετά από εφτά χρόνια προσπαθειών μετέτρεψαν την ιδέα τους σε μια καινοτόμα επιχείρηση 17 μελών. Το αόρατο κράνος που σχεδίασαν είναι αποδεδειγμένα από το πιο αποτελεσματικά στον κόσμο. Δείτε παρακάτω την ιστορία τους σε ένα σύντομο βίντεο.

 invisible_helmet_3

Αν σκεφτούμε το ποδήλατο ως είναι ένα εργαλείο που μπορεί να  αλλάξει τον κόσμο και το συνδέσουμε με τη μέγιστη οδική ασφάλεια έχουμε την αρχή της πραγμάτωσης μιας ουτοπίας

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.