Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Like a Rolling Stone – Το καινούργιο διαδραστικό βίντεο του Bob Dylan

bob_dylan

Νομίζω, τό’χω ξαναπεί… Τί θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Πώς στο τέλος μιας απαίσιας, βροχερής, κουραστικής και άχαρης Τετάρτης, μπορεί να έρθει η αγαλλίαση και η ψυχική ηρεμία; Πολύ απλά, με το καινούργιο βίντεο του Bob Dylan! Το καινούργιο διαδραστικό βίντεο στο (απόλυτο) τραγούδι του 1965 Like A Rolling Stone!

[http://video.bobdylan.com/desktop.html]

Το τραγούδι βέβαια, το γνωρίζουμε όλοι, μα όλοι, και οι τοίχοι του σπιτιού μας το ξέρουν. Και το λατρεύουμε. Το περιοδικό Rolling Stone (άσχετο, αλλά πόσες χαρές μας έχει προσφέρει ο συνδυασμός αυτών των δυο λέξεων, rolling + stone) το έχει κατατάξει στο Νο.1 των σπουδαιότερων τραγουδιών όλων των εποχών. Εδώ και 48 χρόνια λοιπόν, το απολαμβάναμε ως ήχο μόνο. Ώσπου πριν λίγες μέρες (19 Νοεμβρίου) έφτασε η στιγμή να το χαρούμε και οπτικοποιημένο. Ο Bob Dylan ετοιμάζεται για νέα περιοδεία (θα παίξει και στο Royal Albert hall στο Λονδίνο, όπου είχε να εμφανιστεί από το 1966) και κυκλοφορεί και ένα box set, το “The Complete Album Collection Vol.1″, με 41 επίσημα άλμπουμ του (εκ των οποίων 6 live), και 2 CD με σπάνιο υλικό! Για να γιορτάσει (αλλά και να διαφημίσει, ας μην ξεχνιόμαστε, είναι και λίγο τσιγγουνάκος ο Bob) λοιπόν αυτή την καινούργια του «δραστηριότητα», έφτιαξε ένα βίντεο κλιπ για το καλύτερό του τραγούδι.

Ο ισραηλινός σκηνοθέτης Vania Heymann ανέλαβε αυτό το έργο και το αποτέλεσμα είναι πανέξυπνο και απολαυστικό. Μπροστά σου παίζει μια τηλεόραση που σου λέει ότι μπορείς να αλλάζεις κανάλια ανά πάσα στιγμή. Πράγματι καθένα από τα 16 διαθέσιμα υποτιθέμενα καλωδιακά κανάλια παίζει και κάτι διαφορετικό, μόνο που από τα χείλη των ηθοποιών, των παρουσιαστών, των κινουμένων σχεδίων, σε διαφημιστικές πινακίδες κ.λπ. ακούγεται το Like A Rolling Stone.

Bob_Dylan_2

Κι εμείς λοιπόν, συμμετέχουμε στο βίντεο επιλέγοντας ένα κανάλι ειδήσεων, ένα παιδικό, ένα με τηλε-πωλήσεις, κάποιο αθλητικό, ή μουσικό ή και ένα ιστορικό. Βλέπουμε την ξανθιά κυρία να πουλάει ένα παντοδύναμο ξεσκονιστήρι, καθηγητές ιστορίας να αφηγούνται, δημοσιαογράφους να κάνουν ρεπορτάζ, μια αισθηματική ταινία, έναν ράπερ, συνταγές μαγειρικής, ειδήσεις από την Wall Street κι ό,τι άλλο βλέπει κανείς στην τηλεόραση, αλλά όλοι και όλα τργαουδούν Like A Rolling Stone. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα πάντως το κανάλι 121 όπου ο Dylan και οι Hawks παίζουν ζωντανά το κομμάτι, από μια εμφάνισή τους του 1966!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.