Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τα Lego έρχονται και συμπληρώνουν την αρχιτεκτονική

lego_2

Lego δεν αφορούν μόνο τον κόσμο των παιδιών και των επιχειρήσεων αλλά ανοίγονται όλο και περισσότερο προς τα έξω καθώς διαθέτουν μια αξία εικονική και μεταφορική που αφήνει πολλά περιθώρια για να εκφράσει κανείς οποιαδήποτε ιδέα αλλά και να την υλοποιήσει. Μετατρέπουν έτσι μικρούς και μεγάλους με φαντασία σε κατασκευαστές και οραματιστές.

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε πρόσφατα και ενθουσιαστήκαμε καθώς εισάγει αυτούς τους κατασκευαστές στον κόσμο των designers, ενώ απευθύνεται επίσης σε εκκολαπτόμενους μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Είναι το Lego Architecture Studio και τα 1200 κομμάτια που το αποτελούν δεν διαφέρουν από τα γνωστά σε σχήμα απλώς είναι λευκά. Αυτό έγινε σκόπιμα ώστε ο χρήστης να επικεντρωθεί καλύτερα -μέσα από τις φυσικές γραμμές και σκιές που προσφέρει το άσπρο χρώμα- στις αρχιτεκτονικές δομές και στα σχήματα.

Το παιχνίδι συνοδεύεται από ένα βιβλίο 268 σελίδων που χτίζει έξι πραγματικά κτήρια και εξηγεί τις βάσεις του αρχιτεκτονικού design. Στο εγχείρημα συμμετέχουν έξι αρχιτεκτονικά γραφεία που εκθέτουν σε 50 σελίδες καθένα τις απόψεις του για την αρχιτεκτονική και τη δόμηση, πώς σχεδιάζουν τα κτίριά τους, από πού πηγάζει η έμπνευσή τους και πώς η πρωτοβουλία της Lego τους συμπληρώνει.

Τέλος, ο χρήστης καλείται φυσικά να συμμετάσχει σε ένα εργαστήριο «hands-on» μέσα από το οποίο θα ανακαλύψει θεωρίες και έννοιες όπως η συμμετρία, η μάζα, η πυκνότητα, η χρήση αρνητικού χώρου, η επανάληψη κ.τ.λ.

LEGO_Architecture_Toolkit

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.