Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Πριν εξαφανιστούν | Jimmy Nelson

Jimmy_Nelson_in_Papua_New_Guinea

Σε διάστημα τριών ετών ο Βρετανός φωτογράφος Jimmy Nelson ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο από την έρημο της Ναμίμπια στην Παπούα Νέα Γουινέα και την Μογγολία – και απαθανάτισε 31 απομονωμένες φυλές τις οποίες επέλεξε για την γεωγραφική τους θέση και την ιδιαίτερη αισθητική τους ομορφιά.

Οι κουλτούρες που αντιπροσωπεύουν κινδυνεύουν με εξαφάνιση καθώς ο σύγχρονος πολιτισμός τούς πλησιάζει όλο και περισσότερο. Όλο το εθνογραφικό υλικό που συνέλεξε προσφέρει μια μοναδική παρουσίαση των παραδόσεων τους, της συναισθηματικής και κυρίως πνευματικής ζωής αυτών των τελευταίων ιθαγενών και μπορείτε να το βρείτε στο βιβλίο Before They Pass Away όπως και στην εκπληκτική ιστοσελίδα του που θα σας καθηλώσει με τις εικόνες και τις πληροφορίες που παρέχει. Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από ένα σχόλιο, μια περιγραφή και συχνά ένα διδακτικό και αποστομωτικό απόφθεγμα, χαρακτηριστικό της κάθε φυλής.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ελπίζει το έργο του να παραμείνει σαν μαρτυρία ενός κόσμου που εξαφανίζεται και χάνει σιγά σιγά την αυθεντικότητά του.

Maori_by_Jimmy_Nelson

Η γλώσσα μου είναι η αφύπνισή μου, η γλώσσα μου είναι το παράθυρο της ψυχής μου. Maori

Himba_by_Jimmy_Nelson

Μην ξεκινάς να εκτρέφεις γελάδια, ξεκίνα με τους ανθρώπους. Himba

Nenet_by_Jimmy_Nelson

Αν δεν πίνεις ζεστό αίμα και δεν τρως ωμό κρέας, στην τούντρα είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις.  Nenet

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.