Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο ανοίγει κάθε έκθεση στον κόσμο

EMBROIDERY_ALSCACE_MUSEUM

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Google Cultural Institute, η Google έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλά μουσεία με στόχο να εμπλουτιστούν με ψηφιακές συλλογές και να αποκτήσει πρόσβαση ο κόσμος στον ιστορικό, αρχαιολογικό και καλλιτεχνικό παγκόσμιο πλούτο.

Στις 10 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε επίσημα ένα καινούργιο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε -είτε είναι μουσείο είτε καλλιτέχνης- να δημιουργήσει την δική του ψηφιακή έκθεση. Με το εργαλείο Google’s Open Gallery tool ανεβάζεις και συνδυάζεις φωτογραφίες, βίντεο και περιεχόμενο σε μορφή κειμένου ή ακόμα από το Street View δημοσιεύοντας έτσι μια διαδραστική περιήγηση σε μια διαδικτυακή συλλογή. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν από την ψηφιακή συλλογή σας και χωρίς προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού ένα σάϊτ ή εναλλακτικά να ενσωματώσετε την ψηφιακή συλλογή σας σε ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 45 τέτοια εκθέματα από Ευρωπαϊκές χώρες και μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στο εργαλείο προς ελεύθερη χρήση. Η εμπειρία περιήγησης είναι ακόμα απλή – κάπως γραμμική θα λέγαμε– αλλά η αίσθηση της ανακάλυψης υπάρχει, η αισθητική είναι εντυπωσιακή και η δυνατότητα μεγέθυνσης των εκθεμάτων πολύ χρήσιμη. Επιλέξαμε τις εξής εκθέσεις για να πάρετε μια σχετική γεύση:

Berndnaut Smilde που είχαμε παρουσιάσει εδώ.
Belgian Comic Strip Center
Bamba Sourang
Fort Collins Museum of Discovery

Πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος μια έκθεση ή ένα μουσείο να μην έχουν ταυτότητα στο διαδίκτυο.

Η.Τ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.