Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Χριστούγεννα ακόμα και το καλοκαίρι

Rothenburg

Στην μικρή πόλη Rothenburg ob der Tauber της Βαυαρίας θα μπορούσε να πει κανείς ότι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο καθώς το μέρος αυτό έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη χάρη στα χριστουγεννιάτικα στολίδια του.

Ξύλινες φάτνες, μικροσκοπικοί ή τεράστιοι μολυβένιοι στρατιώτες, γυάλινα αγγελούδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε φιγουράρουν στα καταστήματα του γραφικού Rothenburg με τις κόκκινες στέγες του, και προσελκύουν τουρίστες από την Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές ακόμα και το κατακαλόκαιρο προκειμένου ν’αγοράσουν τα μάλλον ακριβά διακοσμητικά αντικείμενα και να περιπλανηθούν στα καλντερίμια μέσα και έξω από τα τείχη της όμορφης μεσαιωνικής πόλης.

Τα καφέ σφύζουν από ζωή, το ίδιο και τα ζαχαροπλαστεία με τις «χιονόμπαλες», τη γλυκειά σπεσιαλιτέ της περιοχής. Στο ιστορικό κέντρο υπάρχει ακόμα και Μουσείο Χριστουγέννων, το οποίο ίδρυσαν προς διαφήμισή τους, οι δημιουργοί των πιο διάσημων χριστουγεννιάτικων στολιδιών της περιοχής.

christmas

Schneeballen

rothemburg_toys_shop

Rothenburg_toys

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.