Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Συμβουλές προς δημιουργούς

JackLondon

Ένας συγγραφέας αγαπητός στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού, είναι ο Τζακ Λόντον.

Η περιπετειώδης του ζωή και τα βιβλία του με θέματα από τη φύση, βρίσκονται ακόμα και σήμερα, έναν αιώνα μετά τον θάνατό του, σε κάθε βιβλιοθήκη. Σ’αυτή την ανάρτηση  διαβάζουμε συμβουλές του συγγραφέα προς επίδοξους λογοτέχνες ή καλλιτέχνες, όπως διατυπώθηκαν στο αυτοβιογραφικό του έργο John Barleycorn  το οποίο ασχολείται ως επί το πλείστον με την εξάρτηση από το αλκοόλ.

Εκτός από το ποτό, όμως, τον συγγραφέα απασχολούν και άλλα πράγματα.

Η δυσκολία μου ήταν ότι δεν είχα κανέναν να με συμβουλεύσει. Δεν ήξερα ούτε έναν άνθρωπο που να είχε γράψει ή να είχε προσπαθήσει να γράψει. Δεν γνώριζα και κανέναν δημοσιογράφο.

Έτσι στα τυφλά ξεκίνησε ο Jack London αλλά στη συνέχεια βρήκε τον δρόμο του, ακολουθώντας 4 βασικά βήματα:

Δείξτε αποφασιστικότητα, επιλέξτε κάτι, και μετά περάστε στην επίθεση.

Επιμείνετε, αντέξτε στη μάχη και ακονίστε την τέχνη σας.

Διαμορφώστε μια ρουτίνα και μείνετε πιστοί σ’αυτήν μέχρι τελικής πτώσεως.

Αποκτήστε ένα ύφος και κάντε την δημιουργία μέρος της ζωής σας.

Παρόμοιες συμβουλές από άλλους γνωστούς συγγραφείς εδώ και εδώ

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.