Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Γιάννης Σκαρίμπας

Skarimpas

Σαν χθες (21/1/84) έκλεισαν 30 χρόνια από το θάνατο του  Γιάννη Σκαρίμπα. Στα συρτάρια του γραφείου μου διπλωμένο στα τέσσερα έχω κρατημένο το σημείωμά που μας μοίρασε τον Σεπτέμβρη του 1971 σε όσους τυχερούς τον απολαύσαμε ως καραγκιοζοπαίχτη σε μια και μοναδική παράσταση στο Κέντρο Πειραματικού κινηματογράφου. Εις μνήμην!

skaribas

Σχολιάστε το άρθρο

  • Πολύ ωραίο Μαριάννα, η αναφορά του στον Μπερτόλδο μου θύμισε τον Ψαθά όταν περιγράφει την βιβλιοθήκη της Μαντάμ Σουσσούς.
    Λατρεύω τον Καραγκιόζη, ακόμα αναπολώ κάτι μικρούς δίσκους βινυλίου που ακούγαμε με τον αδελφό μου όταν ήμασταν παιδιά. «Έξελθε πριν σε εξέλθω εγώ!»
    Για να μην πω για μια μεγάλη συλλογή από πλαστικές φιγούρες, ένα ολόκληρο θέατρο σκιών από τα πρώτα και με υπογραφή που είχαν βγει στην Ελλάδα, που κάποιο μέλος της οικογενείας μου χάρισε σ’έναν παλιατζή!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.