Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ένας Έλληνας από τη Νιγηρία

hellenism

Το βίντεο κυκλοφόρησε πολύ στο διαδίκτυο, μου το έστειλαν αρκετοί γνωστοί με διάφορα σχόλια αλλά θυμάμαι ότι είχα ακούσει γι’αυτόν ήδη πριν από αρκετά χρόνια.

Ο Dr. Sam Chekwas σπούδασε Ελληνική γλώσσα και φιλολογία αλλά και Οδοντιατρική. Έχει γράψει και μεταφράσει βιβλία και έχει τιμηθεί με βραβείο από την ελληνική κυβέρνηση για την δουλειά του. Μένει στη Νέα Υόρκη με την γυναίκα και τα παιδιά του. Ο Dr. Sam Chekwas κατάγεται από τη Νιγηρία και είχε για δεκαέξι χρόνια το δικό του εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην Αμερική. Μεταξύ των τίτλων που προσφέρει είναι και πολλοί ελληνικοί. Αν δεν έχετε δει το βίντεο, δείτε το τώρα, θαυμάστε τα ελληνικά του και την αγάπη του για την γλώσσα μας.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.