Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Επτά γυναίκες με τη φωνή τους

barilari_enrique_seven_women

Αναδημοσιεύουμε από τον ιστότοπο Φρέαρ μια επιλογή του

Βιρτζίνια Γουλφ (1882-1941): σπουδαία Αγγλίδα μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος. Γνωστά έργα της είναι Τα Κύματα, Στο Φάρο, Ορλάντο και το δοκίμιο Ένα δωμάτιο ολοδικό σου.

Σύλβια Πλαθ (1932-1963): Αμερικανίδα ποιήτρια, μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος. Εδώ διαβάζει το ποίημά της με τίτλο “Μπαμπά” (Daddy).

Ιδέα Βιλαρίνιο (1920-2009): Ουρουγουανή ποιήτρια, δοκιμιογράφος και κριτικός. Ανήκε στην περίφημη “Γενιά του ’45″. Εδώ διαβάζει το ποίημά της με τίτλο “Η αγάπη” (El amor).

Ντόρις Λέσινγκ (1919-2013): Βρετανίδα συγγραφέας. Έλαβε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2007 και περιγράφηκε από τη Σουηδική Ακαδημία ως: «επική συγγραφέας της γυναικείας εμπειρίας, η οποία με σκεπτικισμό, πάθος και ιδεαλιστική δύναμη υπέβαλε έναν διχασμένο πολιτισμό σε εξονυχιστική έρευνα». Εδώ μιλάει για τη συγγραφική της καριέρα.

Μάγια Αγγέλου (1928-): Αφροαμερικανίδα συγγραφέας, ηθοποιός, ποιήτρια και στέλεχος της Αμερικανικής Κίνησης για τα πολιτικά δικαιώματα. Τα πιο γνωστά της έργα είναι οι έξι αυτοβιογραφίες της. Ο πρώτος της σύζυγος, από τον οποίο κράτησε το επίθετο, ήταν Έλληνας. Εδώ διαβάζει το ποίημά της με τίτλο “Εκπληκτική Γυναίκα” (Phenomenal Woman).

Βισλάβα Σιμπόρσκα (1923-2012): Πολωνή ποιήτρια, η οποία το 1996 είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Γκαμπριέλα Μιστράλ (1889-1957): ψευδώνυμο της Λουσία Γοδόι Αλκαγιάγα. Ήταν Χιλιανή ποιήτρια. Υπήρξε εκπαιδευτικός, διπλωμάτης και φεμινίστρια. Ήταν η πρώτη λογοτέχνις της Λατινικής Αμερικής που κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1945. Εδώ διαβάζει το ποίημά της με τίτλο “Το σπίτι” (La casa).

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.