Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Γιασνάγια Πολγιάνα: το «απρόσιτο λογοτεχνικό φρούριο»

Yasnaya_Polyana_2

H ολυμπιακή φλόγα στην μακριά διαδρομή της από την Ολυμπία προς το Σότσι όπου αυτή την στιγμή διεξάγονται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, πέρασε και από την Jasnaja Poljana όπου ο Λέων Τολστόη έγραψε την Άννα Καρένινα και τον Πόλεμο και Ειρήνη.

Yasnaya_Polyana_3

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες στο σάϊτ  πρόκειται για ένα υπέροχο μέρος μέσα στη φύση. Εκεί, κοντά στο υπέροχο υποστατικό του, το οποίο ο ίδιος αποκαλούσε «απρόσιτο λογοτεχνικό φρούριο»  μέσα στο δάσος βρίσκεται και ο τάφος του συγγραφέα.

Η τοποθεσία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νοτίως της Μόσχας και το παλιό σπίτι του μεγάλου συγγραφέα είναι σήμερα μουσείο όπου διατηρείται ακόμα το γραφείο του και άλλα αντικείμενά του ενώ λαμβάνουν χώρα εκεί και διάφορες εκδηλώσεις.

Jasnaja _Poljana_1

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.