Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τin Canners, οι τουρίστες με τις κονσέρβες

tin_canners_2

Η ιστορία των πρώτων κάμπιγκ στην Αμερική

Στο σατιρικό διήγημα του 1922 με τίτλο «Οι χρυσοί γάμοι», ο συγγραφέας Ring Lardner γράφει για ένα ζευγάρι Αμερικανών που πηγαίνει στην Φλόριντα εκδρομή για να γιορτάσει εκεί μια σημαντική επέτειο γάμου. Ανάμεσα στα παράξενα που βλέπουν είναι:

η Πόλη Λούις με τις Σκηνές, το αρχηγείο των Τουριστών με τις Κονσέρβες. Αλλά ίσως να μην τους έχετε ακουστά.

Λοιπόν, πρόκειται για μια οργάνωση ατόμων που κάνουν διακοπές με αυτοκίνητο και παίρνουν τα πάντα μαζί τους. Δηλαδή κουβαλάνε τις σκηνές τους για να κοιμηθούν και μαγειρεύουν εκεί μέσα και δεν πηγαίνουν ούτε σε ξενοδοχεία ούτε σε καφετέριες αλλά πρέπει να είναι σωστοί κατασκηνωτές, διαφορετικά δεν γίνεται ν’ανήκουν σ’αυτή την οργάνωση.

Μου λένε ότι έχουν πάνω από 200.000 μέλη και ότι ονομάζουν τους εαυτούς τους Tin Canners (Κονσερβάδες) επειδή το περισσότερο φαγητό τους το έχουν σε κονσέρβες. Ένα ζευγάρι που είδαμε στην Πόλη με τις Σκηνές, ένα ζευγάρι από το Μπρέϊντι του Τέξας, που λέγονταν κύριος και κυρία Πενς, κι ο γέρος ήταν άνω των ογδόντα κι είχαν κάνει όλη την διαδρομή από την πόλη τους με το αυτοκίνητό τους, μια απόσταση 1.641 μιλίων. Χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες γι’αυτό το ταξίδι, κι ο κύριος Πενς οδήγησε σε όλη την διαδρομή.

Οι Κονσερβάδες έρχονται από κάθε πολιτεία της επικράτειας και το καλοκαίρι επισκέπτονται μέρη όπως είναι η Νέα Αγγλία ή η περιοχή των Μεγάλων Λιμνών αλλά τον χειμώνα οι περισσότεροι έρχονται στην Φλόριντα και σκορπίζονται σ’ολόκληρη την πολιτεία. Όταν ήμασταν εμείς εκεί, είχαν και μια συνάντηση στο Γκέϊνσβιλ της Φλόριντα και εξέλεξαν πρόεδρο κάποιον από την Φρεντόνια της Νέας Υόρκης. Ο τίτλος του είναι Βασιλικό Παγκόσμιο Ανοιχτήρι Κονσέρβας. Έχουν γράψει κι ένα τραγούδι που πρέπει να το μάθουν όλοι πριν γίνουν μέλη:

«Κονσέρβα για πάντα! Γιούπι, παιδιά! Γιούπι!

Ζήτω η κονσέρβα! Κάτω ο εχθρός!

Πάλι γύρω απ’του κάμπιγκ την φωτιά θα τρέξουμε,

Φωνάζοντας, «Κατασκήνωση με αυτοκίνητο για πάντα!'»

Ή κάπως έτσι. Και τα μέλη πρέπει να έχουν μια κονσέρβα δεμένη στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου τους.

tin_canners

Aν η περιγραφή αυτή σας κίνησε την περιέργεια σχετικά με τα πρώτα κάμπιγκ στην Αμερική, εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε μερικές σελίδες ενός βιβλίου με φωτογραφίες σχετικά με τους Τουρίστες της Κονσέρβας στην Φλόριντα μεταξύ των ετών 1900-1970.

tin_canners_3

Ανάγνωση του διηγήματος στα αγγλικά εδώ

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.