Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ένας γάτος του δρόμου ονόματι Bob

Bob_the_street_cat

O James Bowen, ένας χρήστης ναρκωτικών και πλανόδιος μουσικός, αποφάσισε να δώσει τα τελευταία του χρήματα για να περιθάλψει έναν γάτο που βρήκε στον διάδρομο της πολυκατοικίας του.

Τον πήρε κοντά του, τον ονόμασε Bob και φρόντισε να τον πάει σε κτηνίατρο για να θεραπεύσει τα τραύματά του. Πολύ σύντομα ο Bowen ανταμείφθηκε για την καλή του πράξη αφού ο Bob άρχισε να τον συνοδεύει στον καθημερινό του αγώνα για επιβίωση. Οι κάτοικοι του Λονδίνου πήραν από καλό μάτι τον γάτο και άρχισαν να δίνουν απλόχερα χρήματα στον James μετά το τέλος κάθε τραγουδιού του.

Σύντομα, το δίδυμο έγινε διάσημο χάρη στο ίντερνετ και ο James έγραψε ένα βιβλίο για το πώς άλλαξε η ζωή του από τότε που πήρε στο σπίτι του τον Bob. Το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και φυσικά είχε συνέχεια.

Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί, στα αγγλικά, μπορείτε να ακούσετε τον James να διηγείται την συγκινητική ιστορία του.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά

Σχολιάστε το άρθρο

  • «Όταν τον βρήκα και ζήτησε τη βοήθειά μου, χρειάστηκε να σκεφτώ κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό μου…»
    Υπέροχο το δίδυμο!

    • Γεια σου Εύη, πολύ χαίρομαι που σε βλέπω. Ναι, είναι ένα υπέροχο δίδυμο. Ο Bowen περιγράφει πολύ απλά, καθόλου μελοδραματικά, όλη του την πορεία προς τα ναρκωτικά και στη συνέχεια τις προσπάθειες που έκανε να απεξαρτηθεί. Όσο για την γνωριμία του με τον Bob φαίνεται ότι ήταν κεραυνοβόλος έρως, έγιναν αμέσως αχώριστοι!

  • A street cat named Bob, ο τίτλος του βιβλίου στα αγγλικά είναι ένα λογοπαίγνιο σχετικό με τον τίτλο A streetcar named desire (Λεωφορείον ο πόθος) του Tennessee Williams

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.