Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η καθημερινότητα των δημιουργικών ανθρώπων

daily_routines


Want to develop a better work routine? Discover how some of the world’s greatest minds organized their days.
Click image to see the interactive version (via Podio).

Κοιτάζοντας αυτή την ενδιαφέρουσα λίστα με το καθημερινό πρόγραμμα διασήμων προσωπικοτήτων από διάφορους δημιουργικούς τομείς, όπως διαμορφώθηκε σήμερα από τον Mason Currey, μπορεί κανείς να σταθεί στις λιγοστές ώρες ύπνου του Μότσαρτ  και του Βολταίρου, στις αϋπνίες του Κάφκα, στο γεγονός ότι ο Auden έπαιρνε αμφεταμίνες για να γράψει, στο ότι ο Ντίκενς  εργαζόταν μέσα σε απόλυτη ησυχία, ενώ η Μάγια Αγγέλου  έγραφε σε δωμάτια ξενοδοχείων, που όσο πιο απρόσωπα ήταν, τόσο το καλύτερο για εκείνην. Ο μεγάλος Τσαϊκόφσκι  φαίνεται ότι αφιέρωνε λίγη ώρα στις συνθέσεις του ενώ ο Βίκτωρ Ουγκώ συνήθιζε να παίρνει ένα παγωμένο μπάνιο στην ταράτσα του σπιτιού του.

Σε όλ’αυτά θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν μας την ατομική πραγματικότητα του κάθε δημιουργού καθώς και την εποχή στην οποία έζησε. Για παράδειγμα ξέρουμε ότι ο Μπαχ  που δεν βρίσκεται σ’αυτή την λίστα, έγραψε αναρίθμητα έργα, τόσο επειδή είχε ταλέντο και όρεξη για δουλειά, όσο και επειδή είχε αναρίθμητα στόματα να θρέψει.

Περάστε κι εσείς με το ποντίκι του υπολογιστή σας πάνω από κάθε χρωματιστό τμήμα εδώ για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ρουτίνα του καθενός.


Keen to develop better work habits? Discover how some of the world’s greatest minds scheduled creative work into their daily routines.
Click image to see the interactive version (via Podio).


From early birds to night owls – discover the sleeping habits of some of the world’s greatest minds.
Click image to see the interactive version (via Podio).

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.