Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Κι άλλος Παζολίνι | Uberto Pasolini

Pasolini_Lecce

Αν είστε θαυμαστές του Πιερπάολο Παζολίνι (Pier Paolo Pasolini), του σκηνοθέτη, του ηθοποιού αλλά και του ποιητή, θα ξέρετε βέβαια πως γυρίστηκε μια βιογραφική ταινία του από τον σκηνοθέτη Abel Ferrara με πρωταγωνιστή τον Willem Dafoe.

Σήμερα υπάρχει στον χώρο του κινηματογράφου ένας ακόμα Παζολίνι, ο Uberto Pasolini, ο οποίος, περιέργως, δεν είναι συγγενής του Πιερπάολο αλλά ανηψιός του επίσης διάσημου ομοτέχνου του, Λουκίνο Βισκόντι (Luchino Visconti).

uberto_pasolini

Με τέτοιο επίθετο αλλά και με τέτοιο θείο, δεν θα μπορούσε και ο Ουμπέρτο να μείνει πίσω. Πρόσφατα σκηνοθέτησε μια καταπληκτική ταινία με τίτλο «Still life».

Το θέμα είναι τραγικό, το φιλμ απολύτως…ψυχοπλακωτικό αλλά ταυτόχρονα τόσο από πλευράς σκηνοθεσίας και σεναρίου όσο και από πλευράς ερμηνειών, είναι αριστουργηματικό.

still_life_eddie_marsan

Πρωταγωνιστής ο Eddie Marsan, ένας καλός Άγγλος ηθοποιός ενώ σ’έναν μικρότερο αλλά σημαντικό ρόλο εμφανίζεται η Joane Froggatt, γνωστή από την τηλεοπτική σειρά εποχής Downton Abbey.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.