Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

“Οι έξι χιμπατζήδες“ και το ίντερνετ των πραγμάτων

six_monkeys_for_mailchimp

«Οι έξι χιμπατζήδες» είναι μια μελέτη του ντιζάινερ και καλλιτέχνη Brendan Dawes που έγινε πριν μερικούς μήνες κατά παραγγελίαν ενός από τους πιο σημαντικούς παρόχους νιουζλέττερ της Αμερικής, του MailChimp. Στόχος της μελέτης ήταν να εξετάσει τις αλληλεπιδράσεις που έχουμε με το email και αφ’ετέρου να παρουσιάσει πιθανές νέες εμπειρίες από αντικείμενα συνδεδεμένα μέσω διαδικτύου (Internet connected objects) στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό μας!

Είναι σαν το e-mail να αποκτά φυσική υπόσταση και να επιδρά σε μας και στο περιβάλλον μας. Καθένα από τα έξι αντικείμενα σχεδιάστηκε και βαφτίστηκε με το όνομα ενός από τους διάσημους χιμπατζήδες της γλωσσολογικής έρευνας.

Τα ακόλουθα βίντεο παρουσιάζουν αυτά τα « περίεργα » αντικείμενα που είναι πιθανόν να εισχωρήσουν στην πραγματικότητα μας τις επόμενες δεκαετίες. Για περαιτέρω πληροφορίες διαβάστε το κείμενο εδώ.

SARAH * για ειδοποιήσεις που δεν θα σας εξοργίζουν

 HAM * ο φύλακας των πιο σημαντικών μηνυμάτων σας

LANA * το email όχι μόνο σαν αντικείμενο εικονικής πραγματικότητας

NIM * o διακόπτης που ρυθμίζει τη ροή του ταχυδρομείου σας

LUCY * απαντά σε οποιαδήποτε οδηγία αποσταλεί μέσω e-mail

OLIVER * o οπτικός οδηγός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Με αυτήν την προοπτική, την όχι πλέον τόσο φουτουριστική, οι ψηφιακές μας εμπειρίες γίνονται περισσότερο απτές και συμβιβάζεται κατά κάποιο τρόπο η νοσταλγία του παλιού καιρού -όταν λαμβάναμε ιδίαις αυτού χερσί ένα γράμμα με χρώμα, άρωμα, χαρακτήρα- με την ευχέρεια και την ταχύτητα του σύγχρονου.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.