Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μαλάλα και Καϊλάς

Peace_Prize_Nobel_Institute

Εμείς στην Ελλάδα έχουμε να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα που είναι ομολογουμένως πολύ σοβαρά, όμως αλλού στον κόσμο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Αν δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε με τρόπο άμεσο, ας γνωρίζουμε τουλάχιστον τα βάσανά τους και ας τους συμπαραστεκόμαστε νοερά ή ας πιέζουμε για βελτίωση μέσω διεθνών οργανώσεων.

Στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν όπως και σε πολλές χώρες του αραβικού κόσμου, οι γυναίκες τραβάνε απίστευτα δεινά από ακραίους ισλαμιστές που τις βλέπουν σαν υποδεέστερα όντα ή σαν αντικείμενα.

Η 17χρονη Μαλάλα (Malala Yousafzai) από το Πακιστάν αντιστάθηκε στους Ταλιμπάν της περιοχής της που απαγόρευαν στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο. Αυτή την γενναία στάση της την πλήρωσε ακριβά όταν δέχτηκε σφαίρες στο κεφάλι και στο λαιμό ενώ γύριζε σπίτι της με το σχολικό λεωφορείο. Νοσηλεύθηκε τελικά στην Μεγάλη Βρετανία και κατάφερε να βγει υγιής απ’αυτή την περιπέτεια. Το ηθικό της παραμένει ακμαίο και έχει τεθεί επικεφαλής μιας εκστρατείας για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

malala

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα μοιραστεί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης με τον Ινδό Kailash Satyarthi, ο οποίος αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών. Οι προσπάθειές του περιστρέφονται γύρω από την παιδική δουλεία και εργασία, που συχνά είναι το ίδιο πράγμα.

Kailash_Satyarthi

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.