Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Όμορφή μου χημεία

chemical_reactions

Χημικές αντιδράσεις ονομάζονται οι μεταβολές κατά τις οποίες από ορισμένες αρχικές ουσίες δημιουργούνται νέες με διαφορετικές ιδιότητες. Η πρωτοβουλία Beautiful Chemistry του Institute of Advanced Technology του Πανεπιστημίου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας και των πανεπιστημιακών εκδόσεων Tsinghua αποσκοπεί στο να προβάλει στο ευρύ κοινό την ομορφιά της χημείας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα και η τεχνολογία για να επικεντρωθεί αναπόσπαστη η προσοχή του θεατή στη λεπτομέρεια των αντιδράσεων (επιστημονικές πληροφορίες για την κάθε περίπτωση θα βρείτε στον ιστότοπο).

Όπως δηλώνουν οι δημιουργοί τοποθετούν τη δουλειά τους σαν σύγχρονη συνέχεια του έργου του Γερμανού βιολόγου Ernst Haeckel και του βιβλίου του Art Forms in Nature που με την ελεύθερη απόδοση φυτικών και μικροβιακών μορίων, μάγεψε το κοινό της εποχής του. Θα προσθέσουμε ότι ακολουθούν επίσης στη γραμμή που χάραξαν οι εξίσου εντυπωσιακού πολυθεματικού ενδιαφέροντος Χημικοί Κήποι για τους οποίους είχαμε μιλήσει στο παρελθόν.

Πηγή: το εκπληκτικό L2 molecule

Σχετικά με τα βίντεο:
Video & Editing: Yan Liang (L2Molecule.com)
Chemical Reaction Design: Xiangang Tao, Wei Huang, & Yan Liang
Chemical reactions were shot at the Chemistry Experiment Teaching Center of USTC
Music: Royalty-free audio clips from Maxon Cinema 4D Assets

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.