Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Σημασία έχει ό,τι μοιράζομαι / Pumpipumpe

Pumpipumpe4

Κάθε σπίτι έχει εργαλεία, οικειακές συσκευές, πράγματα για κάμπιγκ και εκδρομές κ.τ.λ. που χρησιμοποιεί ελάχιστα και που θα μπορούσαν να δανείζουν σε έναν γείτονα. Αντιστρόφως, είναι πολύ βολικό να έχουμε εύκολα στη διάθεση μας πράγματα που έχουμε ανάγκη περιστασιακά αντί να χρειάζεται να τα αγοράζουμε καινούργια.

Η πρωτοβουλία Pumpipumpe από την Ελβετία αποσκοπεί στο να δηλώσει αυτά τα αντικείμενα προς όλους, όχι μέσω διαδικτύου αλλά με ελκυστικά αυτοκόλλητα που μπορεί να κολλήσει κανείς για παράδειγμα στο γραμματοκιβώτιο του, ένα σημείο ορατό απ΄όλους τους γείτονες.

Pumpipumpe5

Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνει τη συνειδητή χρήση των αγαθών καθώς και την άμεση κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ γειτόνων.

Pumpipumpe1

Τα αυτοκόλλητα διατίθενται δωρεάν για όποιον ζει στην Ελβετία ή στη Γερμανία, είδεμη έχουν μια συμβολική τιμή. Η ιδέα του δανεισμού αντικειμένων που χρησιμοποιούμε σπάνια είναι ελκυστική και εφαρμοσμένη ήδη στο χώρο του διαδικτύου. Τι απήχηση θα έχει η συγκεκριμένη εφαρμογή στην εκάστοτε κοινωνία είναι άλλο θέμα.

Πηγή

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.