Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο μαραθώνιος πάντα εμπνέει

 marathon

Δεν είναι τυχαίο ότι ο μαραθώνιος διεξάγεται την τελευταία μέρα στις αθλητικές διοργανώσεις. Είναι το άθλημα που κορυφώνει το ενδιαφέρον των αθλητών αλλά και του κοινού; Είναι η ιστορία από πίσω του που τον κάνει να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους αγώνες μακρινών απoστάσεων; Είναι οι μαραθώνιοι που οργανώνονται με μαζική συμμετοχή και μετατρέπονται σε γιορτή της πόλης;

Είναι ενδεχομένως όλα αυτά μαζί που κάνουν πολλές ταινίες να έχουν ασχοληθεί με τον μαραθώνιο σαν κυρίως θέμα ή σαν πλαίσιο αναφοράς.

de_marathon

«DE MARATHON» Δανέζικη ταινία του 2012, όπου μια παρέα καθ’όλα αντιαθλητικών τύπων αγωνίζονται στον μαραθώνιο προκειμένου να καλύψουν τα χρέη τους. Μια, εξίσου ενδιαφέρουσα, παραλλαγή του Full Monty.

————— Four_Lions

«FOUR LIONS» Αγγλική ταινία του 2010 όπου το μαύρο χιούμορ διασταυρώνεται με την αλήθεια και η “συμμετοχή” μιας ομάδας βρετανών τζιχαντιστών σε φιλανθρωπικό μαραθώνιο επαληθεύεται δυστυχώς τρία χρόνια αργότερα με τα τραγικά γεγονότα στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

—————-

run_fat_boy_run

«RUN FATBOY RUN» Αμερικανική ταινία του 2007 όπου ο γεματούλης ήρωας τρέχει στον μαραθώνιο για να κερδίσει την καρδιά της καλής του.

—————–

the_marathon_man

«THE MARATHON MAN» Εμβληματική και πολυεπίπεδη ταινία του 1976 του John Schlesinger με έναν εκπληκτικό Ντάστιν Χόφμαν.

———————-

long_distance_runner

«Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ«. Κοινωνική ταινία του 1962, με τον μοναδικό τρόπο που οι βρεταννοί προσεγγίζουν τέτοια θέματα, όπου η πίστη στο άθλημα παρουσιάζεται σαν μια ευκαιρία επανένταξης ενός παραστρατημένου εφήβου.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.