Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Αγαπητή Βιβλιοθήκη…

Διαβάσαμε εδώ  ένα άρθρο με τίτλο «Ερωτικά γράμματα προς βιβλιοθήκες».

Το Σκωτσέζικο Ίδρυμα Βιβλίων (Scottish Book Trust) έκανε μια εκστρατεία για την Εβδομάδα Βιβλίου της Σκωτίας τον Νοέμβριο του 2014, προκειμένου να υπενθυμίσει πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι ναοί της ελεύθερης γνώσης για τους αναγνώστες. Με την εξάπλωση του διαδικτύου, όλο και λιγότεροι άνθρωποι φαίνεται να καταφεύγουν εκεί οπότε πολλές βιβλιοθήκες κλείνουν. Έτσι, το Ίδρυμα ζήτησε από γνωστούς συγγραφείς αλλά και από επισκέπτες δανειστικών βιβλιοθηκών να γράψουν ερωτικές επιστολές προς τις αγαπημένες τους βιβλιοθήκες. Οι επιστολές θα εκτίθενται στις αντίστοιχες βιβλιοθήκες.

Η Σκωτσέζα συγγραφέας και κωμικός A.L. Kennedy  δεν μπορούσε να επιλέξει μόνο μια αγαπημένη βιβλιοθήκη και έτσι απηύθυνε το ειλικρινές και συναισθηματικό γράμμα της σε πολλές. Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα από το ξεκίνημα της ερωτικής της επιστολής:

Αγαπητή Βιβλιοθήκη,

Σ’ευχαριστώ που ήσουν το πρώτο σημείο όπου συνειδητοποίησα πόσο ωραία είναι τα βιβλία, πόσα βιβλία υπάρχουν και που με έμαθες ότι όλα πρέπει να είναι στην διάθεσή μου, ότι μπορούσα να μάθω ό,τι ήθελα και να πάω όπου ήθελα με το μυαλό μου. Σ’ευχαριστώ που μου άνοιξες την πόρτα του κόσμου.

Σ’ευχαριστώ που ήσουν ένα ήρεμο και οικείο μέρος στο οποίο μπορούσα να πηγαίνω όταν ήθελα να ξεφύγω και όταν οι γονείς μου καυγάδιζαν.

Image : Bibliotheca Alexandria

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.