Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Έκθεση για την γυναικεία μυκονιάτικη ενδυμασία

Spyridoula_Politi_2Το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού φιλοξενεί έκθεση για την Γυναικεία Μυκονιάτικη Ενδυμασία. Η Μουσειολόγος-Επιμελήτρια Μίνα Α. Καραγιάννη, φίλη και συνεργάτρια του www.peopleandideas.gr, που ασχολήθηκε και στο παρελθόν με την λαογραφία της Μυκόνου, συντονίζει την έκθεση και τα έργα 18 γυναικών εικαστικών. Έμπνευση των καλλιτεχνών υπήρξε μια έκθεση αναδημιουργίας της γυναικείας μυκονιάτικης ενδυμασίας του 18ου αιώνα, από τον ενδυματολόγο-σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ.

Spyridoula_Politi

Το Ίδρυμα Α. και Λ. Κατακουζηνού βρίσκεται στην Λεωφ. Αμαλίας 4, στην Πλ. Συντάγματος. To site του Ιδρύματος είναι εδώ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 19.30 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 10 Μαϊου. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το www.peopleandideas.gr

Aξίζει να γνωρίζετε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συμμετέχουν στην έκθεση ως υπο­στηρικτές. Στην έκθεση θα γίνει εκτύπωση φύλλων προσωπικού γραμ­μα­το­σή­μου. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για το σπάνιο βιβλίο του Joseph Pitton de Tournefort, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα τον 18ο αιώνα.

Catherina_Hristoforidi

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.