Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Christina Mitrentse: Έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

Flyer_jewishmuseum_aRE-SPOND-ΙΝVENT-CREATE
CHRISTINA MITRENTSE

Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος
11 Mαϊου – 11 Σεπτεμβρίου 2015

PREVIEW: 11 Mαϊου, 6-9 μ.μ.
METALIBRARY live performance 7-8 μ.μ.

Επιμέλεια: Μίνα Καραγιάννη

 

Στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος θα έχει κανείς την ευκαιρία να δει από τις 11 Μαϊου έως τις 11 Σεπτεμβρίου μια έκθεση της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος Christina Mitrentse, η οποία ζει στο Λονδίνο. Θα είναι η πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης για το συγκεκριμένο μουσείο και μπορεί να θεωρηθεί ως «μελέτη», ως εικαστική ματιά στην ιστορία, στην θρησκευτική ανοχή, στην εκπαίδευση, καθώς και στο μουσείο σαν χώρο, σαν έννοια, σαν ρόλο. Η C. Mitrentse δημιουργεί μια δική της «Γλώσσα», ένα ποιητικό σύνολο με διαφορετικά υλικά και εκφραστικά μέσα. «Τραυματισμένα βιβλία», πάπυρος, δέρμα, και άλλα, υφαίνουν τον ιστό τους γύρω από το μουσείο. Μια σειρά γλυπτών καθώς και μια ιδιαίτερη εγκατάσταση που φέρει το όνομα «Μεταβιβλιοθήκη» δημιουργούν μια νέα εμπειρία για τον επισκέπτη.

Η Christina Mitrentse αναδημιουργεί, ανακαλύπτει εκ νέου, ανταποκρίνεται ξανά, επεκτείνεται και κρατά έναν ανοιχτό και ζωντανό διάλογο μεταξύ του κοινού και της τέχνης.

Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος
Nίκης 39, 105 57 Αθήνα
Tηλ. 210 32 25 582

Σχολιάστε το άρθρο

  • Ευχαριστουμε για την φιλοξενια.
    Ως αντιδωρο σας προσκαλουμε σε μια ξεναγηση ειδικα για το peopleandideas.
    Αυτο που λειπει πιο πολυ απο τη ζωη μας ειναι οι καλοι και αγαπημενοι φιλοι.

    Μινα

  • Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.
    Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.