Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Βότανο από την Κρήτη

IMG_8559Γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό το κατάστημα Βότανο στην Κρήτη. Ένα γαλλο-γερμανικό κανάλι του αφιέρωσε μια ολόκληρη εκπομπή ενώ το διαφημίζει και τουριστικός οδηγός που διανέμεται δωρεάν σε βιβλιοπωλεία της Γερμανίας.

Πρόκειται για ένα κατάστημα στο χωριό Κουσές της Κρήτης που πουλάει βότανα, μπαχαρικά, τσάγια και άλλα προϊόντα της φύσης. Ο ιδιοκτήτης του ταξιδεύει σ’όλο το νησί για να γνωρίσει τους γηραιότερους κατοίκους που γνωρίζουν τα αρωματικά και θεραπευτικά μυστικά των βουνών και με τη σειρά του τα συστήνει στην πελατεία του.

Σε μια εποχή που κάθε τι βιολογικό, οργανικό και αληθινό έχει μεγάλη πέραση, είναι φυσικό να υπάρχει ενδιαφέρον για το δίκταμο της Κρήτης και για ό,τι άλλο ευεργετικό προσφέρει η ελληνική γη. Εξ άλλου τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μανία για την μεσογειακή διατροφή που υπόσχεται μακροζωία.

Μπορείτε να επισκεφτείτε κι εσείς την ιστοσελίδα botano.gr και να γνωρίσετε φυτά που ίσως δεν είχατε ξανακούσει.

Κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες μας αρέσουν και δεν χάνουμε την ευκαιρία να τις προβάλλουμε, χωρίς οι εμπνευστές τους να μας το έχουν ζητήσει.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.