Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης

poster

Η 21η Σεπτεμβρίου είναι σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η Παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης. Αλλά η ειρήνη δεν βασιλεύει σχεδόν ποτέ στον κόσμο, όπως βλέπουμε σήμερα στη Συρία και σε άλλα μέρη της γης.

Η ειρήνη είναι σημαντικό αγαθό, όπως και η ελευθερία, ας το θυμηθούμε. Επίσης δεν είναι δεδομένο για όλους και για πάντα. Μπορεί να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ μικροί ο καθένας από εμάς για να παλέψει για την ειρήνη, αλλά στην πραγματικότητα ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή, με την στάση και την συμπεριφορά μας κάτι είμαστε σε θέση να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ειρήνη υμίν», πόσες φορές το ακούμε και δεν το πράττουμε; Από τον οικογενειακό περίγυρο όπου υπάρχουν διαφωνίες και αντικρουόμενα συμφέροντα, μέχρι τις πολιτικές μας συγκρούσεις με φίλους και γνωστούς, και σε άλλο επίπεδο μεταξύ κρατών ή διαφορετικών ομάδων μέσα στην ίδια χώρα.

Ας θυμηθούμε τον Γκάντι και τα διδάγματά του που είναι πάντα επίκαιρα. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε τόσο ηρωικοί όσο οι βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης. Αρκεί να μην είμαστε αδιάφοροι γι’αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη μας. Σίγουρα ούτε ο φανατισμός βοηθάει αλλά ούτε και η πλήρης απομόνωση στον μικρόκοσμό μας.

Ευτυχώς υπάρχουν οργανώσεις που παλεύουν νυχθημερόν για να έρθει η ειρήνη στις διάφορες εμπόλεμες περιοχές, για να υποχωρήσει η βία που ταλαιπωρεί τόσο κόσμο. Είδαμε εικόνες πρόσφατα, ήρθαμε ίσως και οι ίδιοι σ’επαφή με τους πρόσφυγες.  Είναι καλό να γνωρίζουμε τις οργανώσεις που παλεύουν για να τελειώσει ένας πόλεμος, είναι καλό να τις στηρίζουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.