Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Δυο μεγάλες εκθέσεις στο Παρίσι

le_salon_de_la_rue_des_moulins_1894

To 2015 στο Musée d’Orsay του Παρισιού παρουσιάστηκε μια έκθεση με τίτλο «Λάμψη και αθλιότητα. Εικόνες της πορνείας 1850-1910»

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τόσο μεγάλη έκθεση γύρω από ένα θέμα όπως η πορνεία. Σκοπός της έκθεσης είναι να φανεί πώς είδαν οι Γάλλοι αλλά και καλλιτέχνες από άλλες χώρες ένα τόσο σκληρό κοινωνικό ζήτημα, πώς το απεικόνισαν με ρεαλισμό ή εξιδανικευμένα.

Δεν είναι μόνο οι γνωστοί πίνακες των Μανέ, Ντεγκά και Τουλούζ Λωτρέκ ή τα έργα του Μουνχ και του Πικάσσο που περιλαμβάνονται στην έκθεση. Είναι και φωτογραφίες και έργα γλυπτικής και άλλα πολλά.

Μια άλλη έκθεση, πρωτότυπη και διαφορετική, έλαβε χώρα επίσης στο Παρίσι το ίδιο διάστημα, στο Μουσείο Rodin και το θέμα της ήταν  «Ροντέν: το Εργαστήριο της Δημιουργίας». Ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να μπει μέσα στο ατελιέ του καλλιτέχνη και να παρακολουθήσει την δημιουργική διαδικασία, πώς δηλ.ο γύψος ή η τερακόττα μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης.

Τα πιο διάσημα έργα του μεγάλου γλύπτη μπορούσε κανείς να τα δει σταδιακά να παίρνουν την τελική τους μορφή, ενώ είχε προηγηθεί μια μεγάλη σειρά αρχικών σχεδίων και προπλασμάτων.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.