Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ένας λογοτεχνικός χάρτης των Ηνωμένων Πολιτειών

atlas_obscura

Μετά τον χάρτη των ποιητικών αλλά και πραγματικών ταξιδιών του Καββαδία , ένας άλλος λογοτεχνικός χάρτης τραβάει την προσοχή μας.

Είναι ο χάρτης των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα από 12 γνωστά ταξιδιωτικά βιβλία. Η σχολαστική καταγραφή των σταθμών στους οποίους αναφέρονται οι συγγραφείς αυτών των βιβλίων έγινε από τον Richard Kreitner ενώ η απεικόνιση είναι του Steven Melendez.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε κάθε λεπτομέρεια για τις περιπλανήσεις που περιγράφονται στα δώδεκα βιβλία, εκ των οποίων τα πιο γνωστά είναι «Η χαμένη ήπειρος» του Μπιλ Μπράϊζον, «On the road» του Κέρουακ , «Το ζεν και η τέχνη της συντήρησης της μοτοσυκλέτας» του Robert Pirsig, καθώς και ταξιδιωτικά των Mark Twain, John Steinbeck και F.Scott Fitzgerald.

Η έρευνα του Richard Kreitner βασίστηκε σε μερικά υποκειμενικά κριτήρια επιλογής, όπως λέει ο ίδιος. Προτίμησε να εργαστεί με βιβλία που δεν ήταν μυθιστορήματα, αλλά ταξιδιωτικά αφηγήματα.

Μπορείτε κι εσείς να περιεργαστείτε τον χάρτη και να ταξιδέψετε με την φαντασία σας σ’αυτά τα μακρινά μέρη.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.