Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Iστορίες γύρω από το φαγητό – Μέρος δεύτερο

perennial_plate

2. The perennial plate. Η οικολογική συνείδηση περνάει απ’το στομάχι

The perennial plate, Το αιώνιο πιάτο, είναι το όνομα μιας ιστοσελίδας που δημιούργησε ο σεφ Daniel Klein και η σύζυγός του Mirra Fine, η οποία κινηματογραφεί υπέροχα βίντεο σχετικά με το φαγητό. Σας είχαμε κάνει μια πρώτη παρουσίαση εδώ.

Ξεκινώντας από την πατρίδα τους, τις ΗΠΑ, ο Ντάνιελ και η Μίρρα, σκέφτηκαν να απαθανατίσουν την δουλειά κάποιων ανθρώπων που πήγαν κόντρα στις συνήθειες των πολλών και πάλεψαν για καλύτερη ποιότητα στην διατροφή τους. Τα ταξίδια του ζευγαριού συνεχίστηκαν σ’όλο τον κόσμο και με τις ταινίες τους μας φέρνουν σ’επαφή όχι μόνο με επιχειρηματίες που επιμένουν οικολογικά αλλά και με όσους θέλουν να διαφυλάξουν την γη και τις παραδόσεις που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Τα επεισόδια θα σας γοητεύσουν με τις ωραίες εικόνες τους, θα σας ταξιδέψουν σε άγνωστα, εξωτικά μέρη και θα σας κερδίσουν με την καλή μουσική τους επένδυση. Με το βίντεο Two options θυμηθήκαμε αναφορές του People&Ideas στον Σπόρο .

Mε το Where the water settles γνωρίσαμε τους Χάνι της Κίνας.

Τέλος με το Do not blame the sea σκεφτήκαμε ότι η λεγόμενη «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα μπροστά στα βάσανα του Τρίτου Κόσμου.

(Το πρώτο μέρος των αναρτήσεων με τίτλο Ιστορίες γύρω από το φαγητό μπορείτε να δείτε εδώ)

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.