Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Είναι εύκολο να ζήσεις με μια μεγαλοφυία;

Frank_Lloyd_Wright_LC-USZ62-36384O T.C.Boyle  είναι ένας σύγχρονος Αμερικανός μυθιστοριογράφος, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και στην Ευρώπη.

Αν και είμαι πάντα συγκρατημένη και επιφυλακτική απέναντι στους πέραν του Ατλαντικού συγγραφείς,  είπα να ξεπεράσω τις προκαταλήψεις μου και να διαβάσω ένα βιβλίο του με τίτλο The women, Οι γυναίκες.

Πρόκειται για μια μυθιστορηματική βιογραφία του μεγάλου Αμερικανού αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright  που υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του χάρη στα ιδιόρρυθμα κτίσματα που σχεδίασε. Πιο γνωστό, αν και ίσως όχι τόσο χαρακτηριστικό του, το περίφημο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης.

Την βιογραφία υποτίθεται ότι αφηγείται ένας Ιάπωνας μαθητευόμενος του F.Lloyd Wright –δεν ξέρω αν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο. Το βιβλίο χωρίζεται σε κεφάλαια που έχουν καθένα τους για τίτλο το όνομα κάποιας συντρόφου του αρχιτέκτονα και περιγράφουν την αντίστοιχη περίοδο της ζωής του στο πλευρό αυτής της συντρόφου (εξ ού και ο τίτλος του βιβλίου). Ο F.Lloyd Wright παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε πολλά παιδιά και η ζωή του ήταν μια ατέλειωτη σειρά σκανδάλων λόγω των αισθηματικών του περιπετειών που στις αρχές του 20ού αιώνα υπήρξαν κοινωνικά κατακριτέες. Μια από αυτές τις περιπέτειες οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που περιγράφεται λεπτομερώς στο βιβλίο.

Παρ’ότι ρέπει ελαφρώς προς το κουτσομπολιό, το μυθιστόρημα είναι τελικά αξιόλογο και φωτίζει την μεγαλοφυία του Lloyd Wright, την αστείρευτη δημιουργικότητά του, τον αισθητισμό του, την ανάγκη του ν’αποκτά ωραία πράγματα, να μην μπορεί να ζήσει χωρίς μια γυναίκα δίπλα του, να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του και να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.

Η απάντηση στο ερώτημα που μας θέτει το οπισθόφυλλο «είναι εύκολο να ζήσεις με μια μεγαλοφυία;» είναι προφανώς αρνητική.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.