Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μικρό, άκακο δρακάκι

drakos

Είναι μια μεγάλη ιστορία να γράφεις για μικρά παιδιά. Θα έλεγα ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο μεγαλύτερη είναι η ιστορία, η έμπνευση που χρειάζεται δηλαδή. Το θέμα πρέπει να ελκύει το ενδιαφέρον τους, οι ήρωες να έχουν έντονα χαρακτηριστικά και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας να τους μοιάζει, ή να θέλανε να του μοιάσουν. Δεν έχει σημασία αν το πλαίσιο του παραμυθιού είναι το διπλανό διαμέρισμα, το παραμυθένιο κάστρο ή μια δρακοπολιτεία, τα παιδιά ακολουθούν με απίστευτη άνεση την αφήγηση και εξοικειώνονται με τον ήρωα του παραμυθιού και τις περιπέτειές του.

Ο “δράκος Ναπολέων” η τελευταία δουλειά του Χρήστου Δημόπουλου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Μην ξεχνάμε ότι ο συγγραφέας του έχει “σπουδάσει” τα παιδιά και τις συμπεριφορές τους για 15 χρόνια με το “Ουράνιο Τόξο” της ΕΡΤ που τόσο άρεσε.

΄Εχουμε λοιπόν, ένα μικρό, όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στο μπόι, άκακο δρακάκι,και τις περιπέτειές του στο δρακοσχολείο. Γιατί είτε πας στο κανονικό σχολείο με κίτρινο σχολικό είτε στο δρακοσχολείο με κόκκινο θα αντιμετωπίσεις τα ιδια πάνω κάτω προβλήματα : τη μικρή δράκαινα που σου αρέσει και δεν τολμάς να της το πεις, τις πλάκες των δρακοσυμμαθητών, τα δρακογέλια και αν δεν λυγίσεις την τελική δικαίωση. Κι ας είσαι ένα κοντοπύθαρο δρακάκι με το όνομα Ναπολέων. ΄Αλλωστε και ο μέγας Ναπολέων δεν ήταν δίμετρος!

drakos 2

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.