Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Πράσινο, ερημωμένο χωριό

 abandoned-ghost-village-shengshan-island-china

(ή πως η Φύση κυριεύει ένα εγκαταλελειμμένο κινέζικο χωριό).

Χτισμένο στους πρόποδες του βουνού, και κοντά στις όχθες του ποταμού Γιάντσε, σε απόσταση 40 μιλίων ανατολικά της Σαγκάης, στην Κίνα,  βρίσκεται ή μάλλον βρισκόταν ένα μικρό ψαράδικο χωριό. Ενα χωριό που οι κάτοικοί του, ψαράδες στη πλειοψηφία τους, το εγκατέλειψαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για περιοχές πιο κοντά στα αστικά κέντρα ώστε το εμπόριό τους να είναι πιο προσοδοφόρο.

Αφημένα στο έλεος της Φύσης, εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους με χαίοντα πορτοπαράθυρα, τυλιγμένα στον κισσό και στα κλήματα, τα σπίτια του χωριού μεταβλήθηκαν σιγά σιγά σε πράσινους όγκους που προβάλλουν μες στην ομίχλη.

Δυο δεκαετίες μετά, το ερημωμένο και σιωπηλό αυτό χωριό -το χωριό φάντασμα– αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών που στριφογυρνούν βγάζοντας φωτογραφίες το θέαμα που παρουσιάζουν τα καταπράσινα σπίτια του.

abandoned-ghost-village-shengshan-island-china-5

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.