Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο ναός του Χάους

Το σημερινό “ποίμνιο” της εκκλησίας της Σάντα Μπάρμπαρα στην Ισπανία δεν έχει πολλά κοινά με τους πιστούς της Llanera του 1912, χρονιάς που κτίστηκε ο ναός.

Okuda-San-Miguel-Church-Skate-Park-889x765

Η εγκαταλελειμμένη από χρόνια εκκλησία, που είχε ανεγερθεί αρχικά για τους εργάτες που δούλευαν σε εργοστάσιο εκρηκτικών της περιοχής, μετατρέπεται σήμερα σε skate park με την ονομασία ο Ναός του Χάους. Ετσι οι σημερινοί επισκέπτες προσέρχονται είτε γιατί είναι λάτρεις του skate είτε για να θαυμάσουν τις υπέροχες, πολύχρωμες τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε ο Okuda San Miguel από το Σανταντέρ.

skatechurch-Kaos-Temple-0

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο καλλιτέχνης, ο οποίος ξεκίνησε σαν street artist μας μιλά για αυτή τη δημιουργία του, την προσωπική του “capella sistina” όπως χαρακτηριστικά την ονομάζει.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Αν και δεν συμφωνώ με την συνήθεια των δυτικών να μετατρέπουν τις εκκλησίες τους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, βιβλιοθήκες κ.ο.κ., πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασαν τα χρώματα στις τοιχογραφίες του Okuda. Βέβαια Capella Sistina δεν είναι.

  • Εύη Ντάφη

    Πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα. Κάτι αντίστοιχο εδώ είναι μια εκκλησία στη μέση του κάμπου της Καρδίτσας, που χτίστηκε τον καιρό που εκεί κοντά υπήρχε το σπίτι ενός τσιφλικά. Σήμερα απλά γκρεμίζεται και παρακολουθούμε το χωράφι να καταπίνει το κτίριο.

    • Μαριάννα Καραβασίλη

      Αυτή η μετατροπή είναι αποτέλεσμα αμιγώς ιδιωτικής πρωτοβουλίας διάσωσης εγκαταλειμένων εκκλησιών και υλοποιήθηκε χάρη σε δωρεές και χορηγίες, Το αν είναι επιτυχημένη ή όχι θα το δείξει ο χρόνος, προς το παρόν είναι άκρως εντυπωσιακή χάρη στην εξαιρετική δουλειά του Okuda.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.