Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μέντελσον

IMG_2501

Αν και πέθανε νέος ο συνθέτης του 19ου αιώνα Felix Mendelssohn Bartholdy πρόλαβε να γράψει πολλά έργα που έγιναν στη συνέχεια διάσημα αλλά και να βγάλει από την αφάνεια έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Η οικογένεια του Μέντελσον ήταν εβραϊκής καταγωγής, άνθρωποι διανοούμενοι και ευκατάστατοι. Ο ίδιος βαφτίστηκε Χριστιανός όταν ήταν επτά χρονών. Με την μουσική ασχολήθηκε από μικρός και έγραψε συναυλίες, ορατόρια και μουσική δωματίου. Σαν παιδί εντυπωσίασε με το ταλέντο του τον Γκαίτε, ενώ στους περισσότερους ανθρώπους είναι γνωστός για την σύνθεση του γαμήλιου εμβατηρίου από το έργο του Όνειρο θερινής νυκτός.

IMG_2472

Στην Λειψία, όπου πέθανε σε ηλικία 38 ετών, υπάρχει το σπίτι του, το οποίο είναι σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο. Στον επάνω όροφο μπορεί κανείς να δει τα δωμάτια στα οποία έζησε με την σύζυγό του και συνέθεσε τα έργα του. Εκτίθενται επίσης πίνακες με τοπία που ζωγράφισε κατά την διάρκεια διαφόρων ταξιδιών του σε χώρες της Ευρώπης.

Στο ισόγειο ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται με την σύγχρονη τεχνολογία που του επιτρέπει ακόμα και να διευθύνει ο ίδιος μια ορχήστρα, η οποία παίζει έργα του Μέντελσον!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.