Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Δύο μπλογκ που ξεχωρίζουν

recipe-575434_960_720

Τα μπλογκ στο διαδίκτυο είναι ως η άμμος της θαλάσσης. Μερικά όμως ξεχωρίζουν είτε χάρη στο περιεχόμενό τους είτε γιατί είναι καλαίσθητα είτε γιατί συνδυάζουν ωραίες φωτογραφίες και καλογραμμένα κείμενα.

Αυτή είναι η περίπτωση των δύο μπλογκ που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Το ένα φέρει την υπογραφή της Mimi Thorisson, η οποία ζει στην Γαλλία με τον άντρα της, έναν Ισλανδό φωτογράφο, τα πολυάριθμα παιδιά τους και τα εξίσου πολυάριθμα σκυλιά τους. Η Mimi γράφει πολύ ωραία, με χιούμορ και πνεύμα, ενώ εντυπωσιάζει με την μαγειρική της και τις συνταγές που μας προτείνει. Κάθε τόσο διοργανώνει σεμινάρια μαγειρικής για μικρό αριθμό συμμετεχόντων ενώ ο σύζυγός της εκτρέφει σκύλους και συμμετέχει στο μπλογκ της γυναίκας του με τις καλλιτεχνικές του φωτογραφίες και με προτάσεις για αξιόλογα κρασιά που δεν σπανίζουν στην Γαλλία.

Η Mimi απαντάει σε όλα τα σχόλια των εκατοντάδων θαυμαστών του μπλογκ της και ταξιδεύει κάθε τόσο σε διάφορες χώρες για να προωθήσει τα βιβλία μαγειρικής της ή για να δοκιμάσει το φαγητό κάποιου φημισμένου εστιατορίου. Η άψογη εμφάνισή της δεν μαρτυρά την διαρκή ενασχόλησή της με την μαγειρική ούτε τα πολλά παιδιά που έχει φέρει στον κόσμο.

Αν διαβάζετε αγγλικά και θέλετε κι εσείς να μπείτε στον κόσμο της Mimi εδώ θα βρείτε το μπλογκ της Manger.

Ένα άλλο μπλογκ που ξεχωρίζει λέγεται http://italiannotes.com/ Ιταλικές Σημειώσεις, είναι επίσης γραμμένο στα αγγλικά, και οι δημιουργοί του, ένα ζευγάρι από την Δανία, έχουν πάθος με την Ιταλία. Γράφουν ταξιδιωτικά κείμενα με άγνωστες λεπτομέρειες για την αγαπημένη τους χώρα, προτείνουν συνταγές και παρουσιάζουν φωτογραφίες από τις εκδρομές τους σε πόλεις και χωριά της Ιταλίας. Αν θέλετε να ταξιδέψετε κι εσείς μέσα από την οθόνη σας ή απλώς να κάνετε την κουζίνα σας να μυρίσει Ιταλία, μπορείτε να δείτε τι έχουν να σας πουν.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Ντομινικ Ανδρεάδου-Μολίν

    Τι ωραίες συνταγές ακόμη και για απλά πράγματα και τι όμορφες φωτογραφίες !

    • Ναι, βρίσκω κι εγώ, Ντομινίκ, ότι είναι υπέροχα τα μπλογκ αυτά, ειδικά της Μιμί είναι πάρα πολύ κομψό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.