Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τηλεγράφημα από τη Νέα Ζηλανδία

20160227_035943

της Τέτας Συρίγου

Νέα Ζηλανδία, δύο νησιά, βόρειο και νότιο, στην άκρη του κόσμου.

Ξεκίνησα να εξερευνήσω το βόρειο και έτσι ένα ηλιόλουστο καλοκαιρινό πρωινό του περασμένου μήνα προσγειώθηκα στο Αuckland, που αν και δεν είναι πρωτεύουσα, είναι η πόλη με τους περισσότερους κατοίκους. Το Auckland είναι μια μικρή αλλά μοντέρνα πόλη καθισμένη πάνω σε δυο λιμάνια, που τα έχει όλα, μουσείο πολέμου, ναυτικό μουσείο, μουσείο σύγχρονης τέχνης, λίγους ουρανοξύστες και το sky city, τον πύργο των τηλεπικοινωνιών δηλαδή, απ’όπου αγναντεύεις όλη την πόλη. Αλλά έχει επίσης και μια καινούργια φυλακή δίπλα στα δικαστήρια με όλες τις ανέσεις, hi- tech και κελλιά μονόκλινα!

Αφήνοντας την πρωτεύουσα πίσω, χάνεσαι στη φύση γιατί η Ν. Ζηλανδία ειναι ατέλειωτη φύση.

20160226_031151

Λίμνες, ποτάμια, παραλίες, καταρράκτες, αμπέλια αλλά και εκτάσεις ολόκληρες όπου  καλλιεργούν τα ακτινίδια. Και ανάμεσα σ’αυτά κοπάδια που βόσκουν και πουλιά που κελαϊδούν.

Στην περιοχή Ngawha το φαινόμενο της γεωθερμίας έντονο και από απόσταση.

20160225_012237

Στην Rotorua οι  Maori, πρώτοι κάτοικοι, υπενθυμίζουν την παρουσία τους χορεύοντας για τους τουρίστες.

20160226_084723

Οι Νεοζηλανδοί είναι άνθρωποι απλοί και πολύ φιλικοί, προσγειωμένοι που όμως λατρεύουν τα exteme sports. Αντίθεση του χαρακτήρα τους.

Αυτό που μου έμεινε από το ολιγοήμερο ταξίδι μου είναι οι χαρούμενοι άνθρωποι, τα γελαστά πρόσωπα!

Η Τέτα Συρίγου έχει σπουδάσει τηλεόραση στο University of Maryland. Εργάστηκε στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση από την αρχή της λειτουργίας της και για είκοσι συνεχή χρόνια. Αγαπά πολύ τους ανθρώπους και τα ταξίδια.

Σχολιάστε το άρθρο

    • @Zέτα, ευχαριστούμε για την επισήμανση, πράγματι πρωτεύουσα της Ν.Ζηλανδίας είναι το Wellington ενώ το Auckland είναι η πόλη με τους περισσότερους κατοίκους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.