Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τα πορφυρά πανιά

ta_porfira_pania_2

Όταν η ρωσική επανάσταση έφτασε στην Αγία Πετρούπολη το 1917, ο Alexander Grin ήταν ένας συγγραφέας με σοσιαλιστικό παρελθόν αλλά και με τάση προς την συγγραφή ρωμαντικών ιστοριών. Αφού πέρασε για λίγο από τον Κόκκινο Στρατό, επέστρεψε στην Αγ.Πετρούπολη όπου γνώρισε μια κοπέλα ονόματι Νίνα. Τόσο πολύ γοητεύθηκε από εκείνην ώστε εμπνεύσθηκε την ηρωίδα του πιο γνωστού του έργου που έχει τον τίτλο  “Alye Parusa,” ή “Tα πορφυρά πανιά».

Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κίχλη. Μια εκτενή παρουσίασή του μπορείτε να βρείτε εδώ.

ta_porfira_pania

Κάθε καλοκαίρι η θεαματική Αγία Πετρούπολη, η υπέροχη αυτή πόλη της Ρωσίας με τα ανάκτορα, τα κανάλια, τις γέφυρες, τους θησαυρούς του Ερμιτάζ, η πόλη που ιδρύθηκε απ’τον Μεγάλο Πέτρο, διοργανώνει ένα φεστιβάλ με κλασσική μουσική, πυροτεχνήματα και μια παρέλαση πλοίων στον Νέβα. Το φεστιβάλ έχει σαν θέμα του τα «Πορφυρά πανιά» και εμπνέεται κι αυτό από το ίδιο παραμύθι του Αλεξάντερ Γκριν.

Ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε παρακάτω και εδώ να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, στα αγγλικά.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Ντομινικ Ανδρεάδου-Μολίν

    Το βιβλίο αυτό το έχω διαβάσει και το συστήνω .Είναι ένα υπέροχο παραμύθι ,που σε ταξιδεύει στο χρόνο και μέσα από τους πολλούς συμβολισμούς του κάνει τον αναγνώστη να σκεφτεί διάφορα πράγματα. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η βιογραφία του συγγραφέα και η ιστορία του ίδιου του βιβλίου από την ημέρα που γράφτηκε και μετά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.