Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η γυναίκα με τα λουλούδια στα μαλλιά

tabibzadeh

Γεννημένη στην Τεχεράνη το 1984 η Sara Tabibzadeh με ΒΑ στο graphic design αγαπά να σκιτσάρει, αγαπά τα κινούμενα σχέδια και σκηνοθετεί ταινίες με αυτά.

Κι αν εκείνη χαμογελά γλυκά στο φακό, μια μοντέρνα γυναίκα, ακόμη και όταν είναι τυλιγμένη στην μαντήλα της, τα σκίτσα της με μια συγκρατημένη θλίψη μιλούν ποιητικά και με ζεστά χρώματα, για τη μοναξιά στην πόλη.

Tabibzadeh_2

The Lady with Flower-Hair η βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων διαρκείας 11 λεπτών, αφηγείται την καθημερινότητα μιας μοναχικής σαραντάχρονης που στα μαλλιά της είναι φυτρωμένα λουλούδια. Ένα παράδοξο με το οποίο έχει μάθει να ζει από μικρή, να φροντίζει τα λουλούδια της, και που την κάνει να διαφέρει από τον υπόλοιπο κόσμο γύρω της. Ένα παράδοξο που μεγαλώνοντας θα την οδηγήσει σε μια δύσκολη επιλογή.

Σχολιάστε το άρθρο

 • Γεράσιμος Μηνάς

  Θυμάμαι πως κάποτε

  έγραφα ιστορίες,
  Αφού αγαπούσα τα γράμματα,
  έτσι όπως τα τοποθετούσε στο χαρτί,
  το μελάνι.

  Θυμάμαι πως κάποτε,
  σκίτσαρα γελοιογραφίες,
  Ωσότου ένας φτασμένος καλλιτέχνης,
  ισοπεδώσει τα όνειρα μου.

  Τα μάτια ήταν τα χρόνια,
  Συνομιλητές,
  μες την ευαισθησία της καρδιάς μου.
  Κάποτε παλλόταν.
  Κάποτε περπατούσε.

 • Μαριάννα Καραβασίλη

  Δεν ξέρω αν η «γυναίκα με τα λουλούδια στα μαλλιά» σας έδωσε την έμπνευση αλλά το ποίημά σας είναι μελαγχολικά όμορφο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.