Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Με τον Προυστ στο Κομπρέ

esser

Ο καλλιτέχνης Elger Esser που γεννήθηκε στην Στουτγάρδη το 1967 και μεγάλωσε στην Ρώμη, ασχολείται με την φωτογραφία και συγκεκριμένα με τα τοπία. Τα έργα του έχουν κάτι το ονειρικό και απόκοσμο, είτε είναι έγχρωμα είτε ασπρόμαυρα. Ξεχασμένα χωριά, ερειπωμένα κτίσματα, η ανταριασμένη θάλασσα, το φως του δειλινού ή το σκοτάδι της νύχτας είναι τα θέματα που προτιμάει για να τραβήξει την προσοχή του θεατή και να συγκινήσει την ψυχή του. Είναι πραγματικά υποβλητικές οι φωτογραφίες του και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ζωγραφικοί πίνακες.

Πρόσφατα ο E.Esser, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο εικαστικών τεχνών Oskar-Schlemmer για το 2016, παρουσίασε τα έργα του στην Πινακοθήκη της Καρλσρούης. Παράλληλα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Combray», ένας φόρος τιμής στην φανταστική πόλη του Μαρσέλ Προυστ και στο λογοτεχνικό αριστούργημα «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο». Οι εικόνες του Esser που τραβήχτηκαν σε μια περίοδο 10 ετών, μοιάζουν να αναζητούν πραγματικά τον χαμένο χρόνο, να αναπαράγουν την νοσταλγία της παιδικής ηλικίας που τόσο μοναδικά περιέγραψε ο Προυστ και να μας μεταφέρουν σε ένα σχεδόν υπαρκτό Κομπρέ με εγκαταλελειμμένους κήπους, μικρές λίμνες, ερείπια μοναστηριών κι εκκλησιών, μέσα σε σκιερά δάση, κοντά σε ποτάμια που κυλάνε ανάμεσα σε μαγευτικά τοπία.

Δείτε επίσης: http://www.loeildelaphotographie.com/en/2016/04/18/article/159900159/elger-esser-combray-2005-2016/

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.