Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Έχεις δει ένα φύλλο από δέντρο;

pexels-photo-72509-medium

«Έχεις δει ένα φύλλο, ένα φύλλο από δέντρο;»

«Ναι».

«Εγώ είδα πρόσφατα ένα κίτρινο με λίγο πράσινο. Στις άκρες ήταν μαραμένο. Το είχε πάρει ο αέρας. Όταν ήμουν δέκα χρονών μ’άρεσε να κλείνω τα μάτια μου τον χειμώνα επίτηδες και να φαντάζομαι ένα πράσινο φύλλο, φωτεινό, με φλέβες χαραγμένο, και τον ήλιο να λάμπει. Μετά άνοιγα τα μάτια μου και δεν το πίστευα, ήταν τόσο όμορφο, και τα ξανάκλεινα μετά».

«Τι είναι αυτό, καμμιά αλληγορία μήπως;»

«Ό..όχι…γιατί; Δεν μιλάω για καμμιά αλληγορία, απλώς για ένα φύλλο, μόνο για ένα φύλλο. Το φύλλο είναι καλό. Κάθε τι είναι καλό».

«Κάθε τι;»

«Κάθε τι. Ο άνθρωπος είναι δυστυχισμένος γιατί δεν ξέρει ότι είναι ευτυχισμένος. Μόνο αυτό. Αυτό είναι όλο, αυτό είναι όλο! Αν το καταλάβεις, θα γίνεις ευτυχισμένος αμέσως, το ίδιο λεπτό.»

(Από τους «Δαιμονισμένους» του Φ.Ντοστογιέφσκη. Μτφ.από τα αγγλικά:ΛΣ )

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.