Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Gisèle Freund

 

Γεννημένη στο Βερολίνο το 1908, εβραϊκής καταγωγής, μετά την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Εκανε την διδακτορική της διατριβή στην Σορβόννη με θέμα “ Η φωτογραφία στη Γαλλία του 19ου αιώνα” σε μια εποχή όπου η φωτογραφία σαν αντικείμενο μελέτης δεν ελαμβάνετο σοβαρά υπ’ όψιν. Μαχητική φεμινίστρια, σοσιαλιστικών αντιλήψεων από τα φοιτητικά της χρόνια, έδωσε βαρύτητα στην τεκμηριωμένη φωτογραφία (documentary photo).

‘Εγινε διάσημη τόσο σαν φωτογράφος προσωπικοτήτων, από τον χώρο της Τέχνης και των Γραμμάτων κυρίως, όσο και σαν φωτορεπόρτερ ταξιδεύοντας σε πάνω από 80 χώρες στο διάστημα της μακρόχρονης καριέρας της.

Πέθανε στο Παρίσι το 2000.

Φωτογραφίες

Tennessee Williams

Frida Kalho

Virginia Woolf
Virginia Woolf. (Virginia Woolf, a Britisth authoress of

Alberto Giacometti
httpimage.invaluable.comhousePhotosVillaGrisebach63292363H1007-L22331093.jpg

Evita Peron

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.