Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο Πύργος Θήρας γιορτάζει

13

Σε πείσμα της κρίσης και των καιρών, ένα πολύ ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό μνημείο κοντά στην Πλατεία Αμερικής δίνει μάχη για να ξαναζωντανέψει χάρη στις προσπάθειες της  ιδιοκτήτριάς του, ορισμένων φορέων που βοηθούν, καθώς και κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για τον Πύργο της οδού Θήρας, ένα ιδιαίτερο κτίσμα νεογοτθικού ύφους που χτίστηκε πριν από έναν αιώνα. Αν είστε ή αν υπήρξατε κάτοικος της περιοχής, σίγουρα γνωρίζετε τον Πύργο που εντυπωσιάζει με την όψη του και δημιουργεί ρομαντικούς συνειρμούς σ’όποιον τον αντικρύζει για πρώτη ή για πολλοστή φορά.

Αν περιηγηθείτε στην σελίδα του θα διαβάσετε πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία του, για το παρόν αλλά και για το μέλλον του, έτσι όπως το ονειρεύεται η κληρονόμος του, Σίλια Καλλιμάνη.

Είτε είστε αρχιτέκτονες είτε απλώς θαυμαστές των ωραίων και παράξενων πραγμάτων, θα δείτε φωτογραφίες και θα διαβάσετε κείμενα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Τέλος, αν έχετε περιέργεια να δείτε τον κήπο του Πύργου από κοντά, στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30 το απόγευμα, θα λάβει χώρα εκεί μια γιορτή με τραγούδια, τα οποία θα ερμηνεύσει ο Γιώργης Χριστοδούλου.  Η είσοδος είναι ελεύθερη, η οργάνωση θα είναι σπιτική, με πολύ καλή διάθεση από την πλευρά των διοργανωτών (Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, Monumenta & Θήρας 54 -Καθημερινός Πολιτισμός).

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.