Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το Βοτανολογικό Κέντρο Βρυξελλών πρασινίζει

botanicalcenter-2-900x637

Πρασινίζει και όχι μόνον, κοκκινίζει, κιτρινίζει γίνεται πολύχρωμο και λαμπερό την άνοιξη και χρυσοκόκκινο το φθινόπωρο.  Στην κυριολεξία.  Στις Βρυξέλλες, το Βοτανολογικό Κέντρο που κτίστηκε το 1977 σε σχέδια του γάλλου αρχιτέκτονα  Vincent Callebaut  εκσυγχρονίζεται.

botanicalcenter-7

10.000 ποικιλίες φυτών θα ντύσουν την πρόσοψη του κτιρίου και με αυτόν το τρόπο υπολογίζεται ότι  οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα ( CO2)   θα μειωθούν κατά 50.000  τόνους  ετησίως. Αναμφίβολα, πέρα από την οικολογική διάσταση του εγχειρήματος, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και αισθητικά αφού η όψη του κτιρίου θα αλλάζει  χρώματα ανάλογα με τις εποχές.

Πηγή : FUBIZ

Αν σας αρέσει το πράσινο, δείτε ακόμα: Τα πάρκα τσέπης

Food Forest και Δάσος

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.