Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οδηγός Ειρηνικής Διαβίωσης στον Πόλεμο ενάντια στον Καρκίνο

pacifists-guide-1280x720-nott

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, σε συμπαραγωγή με την θεατρική ομάδα Complicite, παρουσιάζει αυτήν τη περίοδο στο Λονδίνο ένα μιούζικαλ. Τι το σπουδαίο θα πείτε! Η θεατρική σκηνή του Λονδίνου βρίθει από μιούζικαλ- υπερπαραγωγές, με υπέροχες μουσικές και λαμπερούς πρωταγωνιστές. Εδώ όμως έχουμε μια πρωτοτυπία, το θέμα του  συγκεκριμένου έργου είναι ο καρκίνος. Μα πώς είναι δυνατόν, θα αναρωτηθείτε, τραγουδιέται ο καρκίνος; Μπορείς να ντύσεις την καταραμένη αυτή ασθένεια με φτερά και πούπουλα και να διασκεδάσεις τον κόσμο;

pacifists-guide-to-the-war-on-cancer-dorfman-81

Ο « Οδηγός Ειρηνικής Διαβίωσης στον Πόλεμο ενάντια στον Καρκίνο» μας γνέφει πως ναι, γίνεται. Γίνεται να τραγουδάς και να χορεύεις ακόμη και όταν πάσχεις από καρκίνο. Αυτό το μιούζικαλ σε παρασύρει σε ένα ξέφρενο ταξίδι μέσα από πέντε αντισυμβατικές ιστορίες σχετικές με αυτή την ασθένεια με το τρομακτικό όνομα. Το θαρραλέο κείμενο που υπογράφει η θεατρική συγγραφέας Bryony Kimmings δεν μασά τα λόγια του και προκαλεί να δούμε, πίσω από τις διαφημιστικές καμπάνιες και τα ροζ σηματάκια, την αλήθεια των αιθουσών αναμονής, των χημειοθεραπειών, τις αναπόφευκτες σωματικές αλλαγές, τον αντίκτυπο στην οικογένεια και την οικονομική ανασφάλεια.

pacifist2

Ένα έργο γεμάτο μουσική, χορό, λαμπερά κοστούμια, αίμα, δάκρυα και ήρωες καρκινοπαθείς που μάχονται. Ενας αγώνας ζωής και θανάτου. Ένα τολμηρό και δύσκολο εγχείρημα, μένει να φανεί αν θα έχει και επιτυχία.

bryony-kimmings-a-pacifist-guide-war-on-cancer_costume-designer_amamanda_670

A Pacifist’s Guide to the War on Cancer

National Theatre , South Bank Until Tuesday November 29 2016

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.